Hotely a gastro

 
Ozon je velmi oceňovaný v hotelech a gastronomii, protože v těchto zařízeních se časem vyskytuje specifický zápach, který se někteří hoteliéři rozhodli „přebít“ aktivním používáním různých vůní a osvěžovačů vzduchu. Tím ale neřeší pravou podstatu problému, pouze se snaží přehlušit následky. Naproti tomu ozon z pokojů pro hosty, barů a restaurací odstraňuje trvale zápachy, které vznikly např. po kouření cigaret. Z veřejně přístupných místností odstraní i zápachy, které vznikly produkcí výparů během přípravy jídla v kuchyni nebo v pizzerii (zápach oleje po smažení). V rekreačních střediscích ozon odstraňuje zatuchlé zápachy z kempingových chatek.
 
Hotelový pokoj se zkaženým a znečištěným vzduchem (např. po kouření) se může proměnit na svěží a provoněnou místnost během 30-60 minut právě díky generátoru ozonu. Ošetření ozonem umožňuje vydezinfikovat pokoj pro nové hosty během relativně krátkého času, včetně likvidace veškerých alergenů, roztočů.
 
Nespornou výhodou dezinfekce pomocí ozonu je, že ozon proniká do všech koutů i do pórů materiálů, jako jsou závěsy, koberce, čalounění, nábytek, stěny…tedy tam, kam se běžná čistička nedostane. Navíc vzduch po ošetření čističkou vzduchu obsahuje i nadále bakterie, viry, plísně, což v případě aplikace ozonu neplatí.
 
Ozonování je ekologická metoda, po které nevznikají žádné jedovaté chemické zbytky.
 
 
 
Oblasti použití generátoru ozonu:
- hotely
- penziony
- lázně
- ubytovny
- restaurace
- kavárny
- bary
- a další…